HAKALAN VERHOOMO OY

Hakalan Verhoomo Oy on hyötyajoneuvojen rakentamiseen ja varusteluun erikoistunut perheyritys ja toimialallaan Suomen vanhin. Yritystoiminta alkoi vuonna 1952 Tampereen Kalevassa Puolimatkankadulla. Silloin verhoiltiin ja korjattiin huonekaluja. Aarne Hakalan perustama yritys löysi pian asiakaskuntansa laadukkaan työn ansiosta. Huonekaluverhoilun lisäksi myös ajoneuvoverhoilulle oli kysyntää, vaikkakin sodan jälkeen autokanta oli Suomessa vielä vähäinen. 1980-luvulla tuli aika sukupolvenvaihdokselle ja vuonna 1985 Aarnen keskimmäinen poika Antti otti isänsä paikan yrityksen toimitusjohtajana.

Vuosikymmenien ajan yritys toimi autoverhoilun parissa huonekaluja unohtamatta, kunnes 1990-luvulla toiminta alkoi keskittyä pääsääntöisesti pikkubussien ja kevyt kuorma-autojen sisustus- ja muutostöihin. Lectica-brändin myötä yritys jätti 2000-luvulla huonekaluverhoilun kokonaan taakseen ja siirtyi täysin ajoneuvoverhoilun pariin. Asiakaslähtöisyys, kotimaisuus, työn laatu ja ylpeys omasta tekemisestä ovat tehneet Lecticasta yhden Suomen tunnetuimmista hyötyajoneuvobrändeistä.

Tänä päivänä Lectica-halli sijaitsee Tampereen Lahdesjärvellä hyvien kulkuyhteyksien varrella, vain kivenheiton päässä Helsingin moottoritiestä ja Tampereen ohitustiestä. Lähellä sijaitsevat yhteistyökumppanit edesauttavat sujuvaa varustelutyötä ja asiakkaidenkin on helppo poiketa tutustumaan työhömme tai rakenteilla olevaan Lecticaansa.